Kategoria - Diety o niskim poziom IQ

Diety o niskim indeksie glikemicznym

Diety o niskim indeksie glikemicznym oparte są na doborze odpowiednich produktów, zawierających niski poziom IQ.

Czym jest sam indeks glikemiczny?

Jest to klasyfikacja produktów ze względu na ich wpływa na wzrost poziomu glukozy we krwi. Stosując dietę o niskim indeksie glikemicznym należy spożywać produkty, które posiadają niski poziom IQ. Do takich należą jajka, ryby, owoce morza, wołowina, owoce: wiśnie, truskawki, grejpfruty, gruszki, mandarynki, jabłka, awokado, warzywa: brukselka, cebula, cukinia, buraki, ciecierzyca, marchewka, kalafior, jogurty odtłuszczone, twaróg, gorzka czekolada, etc.

Przy przygotowywaniu dań należy szczególnie uważać. Niektóre produkty mogą zwiększyć poziom IQ. Stosując dietę o niskim indeksie glikemicznym nie trzeba szczególnie się ograniczać. Do organizmu trzeba dostarczać produkty, które są źródłem różnych składników odżywczych. Należy jednak pamiętać o tym, że dieta o niskim indeksie glikemicznym powinna być zróżnicowana i dobrze zbilansowana.

jak schudnąć

Bądź na bieżąco zapisz sie!

Dołącz do naszej społeczności, logując się na nasz cotygodniowy newsletter!
Albo odwiedź nas na jednej z tych sieci społecznych